ظروف چینی

تاریخچه ظروف،ظروف چینی،انواع ظروف چینی

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۷ ثبت شده است

صنعت ظروف غذاخوری در ایران تشنه توسعه بازارهای صادراتی

تولید ظروف غذا خوری ایرانی در طول سالیان اخیر با رشد و ارتقای کیفی بالایی همراه شده اما در رقابت تنگاتنگ با کشور چین،حصول موفقیت هر چه بیشتر،مستلزمِ حضور تولید کنندگان در گستره وسیع تری از بازارهای جهانی است.


به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،یکی از فعالیت های تولیدیِ سود آور و اشتغالزا ، صنعتِ تولیدِ ظروف غذاخوری و پذیرایی بخصوص ظروف چینی است؛ فعالیت به اصطلاح سبز و آلایندگی حداقلی این صنعت در حوزه زیست محیطی یکی دیگر از ویژگی های بارز صنعت اشاره شده محسوب می شود.


در طول سالیان گذشته،صنعت تولید ظروف چینی در ایران با رشد و توسعه کِیفیِ بسیار مطلوب و قابل توجهی همراه بوده،اما برخی از محدودیت ها و مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید خانوارهای ایرانی،باعث بروز مشکلاتی جدی در مسیر حرکتیِ فعالان این عرصه شده است.


به هر ترتیب در رکود اقتصادی،تمامی فعالیت های صنفی،خدماتی،تولیدی و صنعتی تحت تاثیر قرار می گیرند که به نوعی گریز از تبعات و پیامدهایِ آن ، سهل و آسان نخواهد بود.


به تعبیر محمد رضا مولایی،دانش آموخته رشته اقتصاد،در شرایطِ جاری و ساری بودن رونق اقتصادی،تمامی فعالیت های تولیدی و خدماتی مُتِنَفِع می شوند و در نقطه مقابل،در دوران رکود نیز شغل و فعالیتی را نمی توان یافت نمود که تحت تاثیر ترکش ها و آثار مخرب این عارضه (رکود) قرار نگیرد زیرا تمامی مشاغل به نوعی با واسطه یا بی واسطه با یکدیگر در ارتباط و تعامل هستند.


احمد توتون چی،یکی از فعالان عرصه تولید ظروف چینی،در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به تنوع و گستردگی بازار و جامعه هدفِ ظروف چینی در کشور،اظهار داشت:برخی گمان می کنند متقاضیان این محصولات،صرفا زنان خانه دار،عروس ها و دامادها و خانوارهای ایرانی خواهند بود،در صورتی که تمامی رستوران های کشور نیز از این ظروف استفاده می کنند و این موضوع فرصتی ویژه برای فروش و عرضه ظروف مذکور محسوب می شود.


وی افزود:علیرغم این تنوع و گستردگی و تکثر جامعه هدفِ محصولات اشاره شده ،مشکلات اقتصادی و کمبود نقدینگی،چالش ها و محدودیت های متعددی را برای این حوزه ایجاد کرده است.


این تولید کننده ظروف چینی عنوان کرد:متاسفانه در این عرصه ،واردات ظروف اشاره شده از کشور چین از تهدیداتی به شمار می رود که می تواند در میان مدت و بلند مدت،بقاء و استمرار این صنعت را به مخاطره اندازد.


توتون چی گفت:در شرایطی که ظروف چینی تولید شده در داخل ایران در زمره با کیفیت ترین و مرغوب ترین تولیدات در سطح منطقه و جهان محسوب می شود،خرید محصولات و ظروف تولیدی در کشور چین و یا واردات آن به ایران،هیچ توجیهی ندارد.


این فعال در عرصه تولید ظروف چینی عنوان کرد:اگر در برخی از محصولات و اقلام تولیدی،کیفیت پایین از دلایل گرایش به خرید و تهیه محصولات خارجی محسوب می شود،اما در این خصوص،چینی ایران از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و به تعبیری باید گفت،نمی توان با توجیه کیفیت مرغوب تر محصولات خارجی به نسبتِ تولیدات داخلی ، به سمت خرید چینی های کشور های دیگر رغبت بیشتری نشان داد.


وی افزود:با همه این اوصاف،کسادی در بازار مذکور به میزانی عمیق شده که بسیاری از تولید کنندگان و توزیع کنندگان خرد و عمده،مبادلات خود را از طریق چک های مدت دار انجام می دهند و به تبع این پدیده، مویدکمبود نقدینگی،اُفتِ گردش مالی و کاهشِ رغبتِ متقاضیان به خرید این محصولات در شرایط فعلی اقتصادی کشور می باشد.


توتون چی گفت:می طلبد با اتخاذ تدابیر ویژه و موثر،حمایت های تسهیلاتی هر چه بیشتری از این فعالیت سود آور و اشتغالزا شود.


این فعال در حوزه تولید ظروف چینی عنوان کرد:البته به صفر رساندنِ ضریبِ واردات نیز،منطقی و معقولانه نیست زیرا این امر، عاملی محرک برای تنگ تر شدن فضای رقابتی و ارتقای هر چه بیشتر کیفیت محصولات داخلی به شمار می رود،اما باید با لحاظ نمودن برنامه ریزی و مدیریت مدبرانه ، این امر بصورتی کاملا کنترل شده و عقلانی انجام پذیرد.


نقش تعیین کننده طراحی و زیبایی در خرید و جلب نظر متقاضیان ظروف چینی

میثم خسرو شاهی،یکی از توزیع کنندگان عمده ظروف چینی در غرب استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ،با اشاره به نقش برجسته و حائز اهمیت تنوعِ طراحی ها و زیباییِ لحاظ شده در ظروف چینی به عنوان عاملی تاثیر گذار در جلب نظر مشتری،گفت:به واقع،با تنگ تر شدن فضای رقابتی و تکثر و تنوع فعالان این عرصه و تولیدات متعدد کشورهای آسیایی و اروپایی،زیبایی تولیدات،حرف اول را در جلب نظر مشتری می زند.



وی افزود:تجربه ثابت کرده در میان ظروف چینی،عنصر زیبایی و تنوع رنگ ها،نقش بسزایی را در فروش محصولات ایفاء می کند و قطعا با حرفه ای تر شدن طراحی های داخلی،قادر خواهیم بود،سهم بیشتری از تقاضا در بازارهای جهانی را به خود اختصاص دهیم.


این توزیع کننده عمده ظروف چینی عنوان کرد:قیمت تمام شده از دیگر مولفه های اثرگذار در فروش هر چه بیشتر این محصول به شمار می رود و به واقع یکی از دلایل گرایش بخش قابل توجهی از تقاضای بازار ایرانی به تولیدات کشور چین،به قیمت پایین تر این تولیدات معطوف می شود.


توسعه صادرات،اصلی ترین مولفه نجات بخش صنعت چینی در ایران است

هاشم بیگی،یکی دیگر از فعالان حوزه تولید ظروف چینی و بلور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به رکود اقتصادی حاکم بر بازار و کاهش ضریب تقاضا برای خرید ،گفت:طبیعتا در چنین شرایطی،صادرات و عرضه فرا مرزی،نقش بسزایی در بقاء و حیات این صنعت ایفاء خواهد کرد.


وی افزود:یکی از پیش نیازهای حصول موفقیت در این عرصه، به بازار یابی حرفه ای معطوف می شود که حضور در نمایشگاه های بین المللی و معرفی منطقی و حرفه ای تولیدات داخلی در اقصی نقاط جهان می تواند بستر مناسبی را برای سود آوری و ارزآوری هر چه بیشتر فراهم نماید.


این فعال در صنعت چینی در خاتمه یادآور شد:البته در حال حاضر،محصولات ایرانی به برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس،آسیای میانه و...صادر می شود،اما شایسته است بُردِ صادراتیِ چینیِ ایرانی بیش از پیش افزایش  یابد که قطعا در چنین شرایطی قادر خواهیم بود ، تعداد هر چه بیشتری از متقاضیان جویای کار را به فعالیت در این عرصه هدایت نماییم.


مطالب مرتبط :

تولید ظروف چینی با پوشش نانو در گناباد برای اولین‌بار

برترین برندهای تولیدکننده ظروف چینی ایرانی کدامند؟

مواد اولیه تولید ظروف چینی

ظروف چینی چگونه ساخته می شود ؟

انواع سرویس چینی ضد لک



۲۵ شهریور ۹۷ ، ۱۲:۱۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صنعت چینی در ایران

ایران دومین تولید کننده بزرگ ظروف چینی در جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نشریه برنامه، سابقه تولید ظروف چینی به صورت صنعتی در کشور ایران حدود 30 تا 35 سال است. در سال‌های پیش از انقلاب واحدهای چینی البرز ، پارس ، گیلان ، قصاعی و کابن احداث و با ظرفیت  تقریبی 5180 تن در سال شروع به کار کردند  و از جمله کارخانجات قدیمی این رشته از صنعت هستند. نیاز کشور تا قبل از سال 1360 در حدود 30 هزار تن چینی در سال بوده و نیاز کشور از طریق واردات تامین می شده است.


از اواخر سال 1360 ورود چینی آلات خارجی به کشور ایران ممنوع است و به واسطه کم شدن واردات و قیمت بالای محصولات خارجی، واحدهای جدید احداث و راه اندازی شدند و روند احداث کارخانجات تا سال 1379 به تعداد 19 واحد به ظرفیت اسمی سالانه 50900 تن رسید و میزان تولید 48 هزار تن با بازده 94 درصد بود.


تولید جهانی 

تولید جهانی ظروف چینی حدود 2/1 میلیون تن بر آورد شده که کشور چین حدود 80 تا 90 درصد تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. کشور ایران نیز دومین تولید کننده  در جهان به شمار می آید. کشور آلمان  از سال 2004 ، تولیدی حدود 6 تا 7 هزار تن داشته و کشورانگلستان نیز دو کارخانه چینی را تعطیل کرده است. در شرایط کنونی عرضه جهانی بیش از تقاضاست.


وضعیت صنعت ظروف چینی 

روند تولید و ظرفیت اسمی کارخانجات تولید ظروف چینی در ابتدای سال 1383 به 64300 تن رسدی و طی سال 1383 طرح توسعه چینی همگام با ظرفیت 1500 تن و چینی نسترن به ظرفیت 4 هزار تن راه اندازی شد و همچنین تقدیس گناباد نیز تولید آزمایشی را شروع کرد که به علت کمبود برخی از تجهیزات و اشکال های موجود ، به تولید نهایی نرسیده است.


در اواخر اسفند ماه فاز یک طرح توسعه طوس چینی به ظرفیت 7500 تن و چینی البرز به ظرفیت 3500 تن راه اندازی شد. همچنین چینی مرجان با طرح توسعه 1000 تنی با ساخت  4 دستگاه کوره شاتل ساخت داخل راه اندازی شد.


از این رو، ظرفیت اسمی تولید ظروف چینی تا پایان سال 1383 با راه اندازی طرح های واحدهای یاد شده به 83300 تن رسیده است.


میزان تولید سال 1383  با توجه به تعطیلی کارخانه چینی ابهر ( در ابتدای سال ) و تعطیلی کارخانه های چینی گیلان ، چینی مهدی و طرح توسعه چینی پارس از سال گذشته ( در مجموع به ظرفیت اسمی 9 هزار تن) ، معادل 50237 تن بوده است که نسبت به ظرقیت 57300 تن ( مجموع ظرفیت های کارخانه های فعال و در حال تولید، طرح توسعه چینی  همگام و چینی نسترن با نصف ظرفیت دو هزار تن " راه اندازی نیمه دوم سال " و بدون در نظر گرفتن ظرفیت طرح های توسعه را ه اندازی شده در آخر سال و کارخانه  چینی تقدیس گناباد ) ، بازده تولید ،6/87 درصد است که در مقایسه با تولید سال 1382 ، حدود 8/6 درصد افزایش تولید داشته است.


وضعیت صادرات ظروف چینی 

صادرات ظروف چینی کشور در سال 1383 برابر 4/1382  تن به ارزش 3 میلیون دلار بوده که نسبت به صادرات سال 1382 به میزان 1954 تن به ارزش 1/3 میلیون دلار حدود 29 درصد  کاهش در تناژ و 3 درصد در ارزش را داشته است.


از لحاظ قیمت صادرات هر تن چینی صادر شده سال 1383 ( 2170 دلار ) نسبت به سال 1382 ( 1586 دلار ) معادل 8/36 درصد افزایش داشته است. درصد صادرات نسبت به تولید سال 1383 ، 7/2 درصد است.


ظروف چینی ایران بیشتر به کشورهای کویت، ترکیه، امارات متحده عربی ، گرجستان ، ایتالیا ، کانادا، هلند، آلمان ، فرانسه ، قطر و لبنان صادر شده است . قیمت جهانی ظروف چینی حدود حداقل و حداکثر 2/1 تا 3 دلار  است . سرانه مصرف در ایران حدود 7/0 کیلوگرم در سال است.


در امر صادرات ، کشور ایران به دلیل حضور رقیبی مانند  کشور چین که با قیمت نازل بازار جهانی ظروف چینی  را اشباع کرده است ، نمی تواند به رقابت بپردازد و حتی در بازار داخلی نیز با مشکل فروش مواجه است. در سال 1384 نیز میزان صادرات انواع ظروف چینی  به 6/1 هزار تن و از نظر ارزش  به 1/3 میلیون دلار رسید.


وضعیت واردات ظروف چینی 

واردات این محصول در سال 1383  به میزان 800 تن بوده که طبق مصوبه دولت مبنی بر پرداخت سود بازرگانی هر کیلو 12000 ریال ،  از ورود بی رویه ظروف  چینی به داخل کشور به میزان قابل توجهی ممانعت به عمل آمده است . به طوری که نسبت به واردات  سال 1382 ( به میزان 22485 تن ) معادل 4/96 درصد کاهش داشته است . در سال 1383 کشش بازار نسبت به خرید ظروف چینی داخلی بیشتر بوده و قیمت ظروف چینی ایرانی ظرف چند سال اخیر برای رقابت با محصول خارجی با وجود نرخ بالای قیمت تمام شده افزایش نداشته است.


مسائل و راهکارها 

به رغم فناوری و کیفیت بهتر این صنعت در بازارهای داخلی و بین المللی ، چون  قیمت تمام شده چینی در کشور چین پایین تر از قیمت تمام شده چینی ایرانی است، ایران با رقابت سرسختانه کشور چین مواجه است.


همچنین پایین بودن بهره وری نیروی کار ، مشکلات قانونی ،کم و بیش قاچاق واردات و نبود فرهنگ تولیدی از جمله مشکلات این صنعت است. این در حالی است که این صنعت از صنایع اشتغال زا و سازگار با محیط زیست است.


در هر حال تولیدات فعلی نیاز داخل را با کیفیت بالا و با همان قیمت ثابت تامین می کند ، از این رو ، چنانچه برای طرح های توسعه فعلی و واحدهای جدید ، بازار صادراتی تامین نشودف خود  واحدهای تولیدی نیز به خاطر رقابت با یکدیگر  به تعطیلی کشیده خواهند شد. از این رو ، با تلاش متخصصان و حمایت دولت با برنامه ریزی به منظور بهبود کیفیت و کمیت تولید و با مطالعه و تحقیق و شناسایی بازارهای جهانی و حضور در آن ، این صنعت سرپا می ماند و تولید تداوم خواهد داشت.


مطالب مرتبط :


صنعت چینی و سرامیک در جهان و ایران

«صنعت چینی» صنعتی بنیادی

صنعت ظروف چینی

۱۹ شهریور ۹۷ ، ۱۵:۰۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صنعت چینی در ایران

راهنمایی هایی در رابطه با خرید ظروف غذاخوری

سایز ظروف (به خصوص بشقاب ها) را متناسب با فضای کابینت، قفسه ها و ماشین ظرفشویی خود انتخاب کنید. ممکن است شما بشقاب هایی با ظاهر بزرگ و زیبا را دوست داشته باشید، اما زمانی که درب کابینت شما بسته نشود این علاقه از بین خواهد رفت. قبل از خرید هر چیزی محدودیت های فضا و ذخیره سازی را مد نظر داشته باشید.

به دنبال سرویس هایی باشید که امکان اضافه کردن و جایگزینی تکه ها در آن وجود داشته باشد. اگر شما بیشتر به بشقاب و کاسه ی سوپ خوری علاقه دارید، نیازی نیست که برای سایر تکه ها پول بدهید. این نوع سرویس ها به شما اجازه می دهند ترکیبی که دقیقا مد نظر شماست انتخاب کنید. حتی بهتر از آن می توانید در صورت شکستن تکه ها آن ها را جایگزین نمایید.

رنگ سفید شیک و کلاسیک است، بنابراین می توان گفت ظروفی از جنس چینی و پورسلین هیچگاه شما را نا امید نمی کنند. با انتخاب ظروف سفید ممکن نیست که اشتباه کرده باشید. این نوع ظروف زیبا، کلاسیک و دارای چندین کاربرد هستند و شما می توانید آن ها را با کاسه ها و لیوان های رنگارنگ ست نمایید. بنابراین توصیه می کنیم ظروف سفید را در اولویت قرار دهید.

به اندازه ای خرید کنید که بتوانید یک مهمانی شام بزرگ برگزار کنید. در حال حاضر ممکن است فقط یک یا دو نفر در منزل شما ساکن باشند، اما عاقلانهتر این است که آینده نگر باشید و برای خانواده ها، مهمانی ها و دورهمی های بزرگتر برنامه ریزی کنید. مطمئین باشید پشیمان نخواهید شد.

برای مصارف روزانه و مراسمات رسمی یک سرویس مشترک تهیه نمایید. نیازی نیست که دو سرویس جداگانه تهیه کنید، بلکه سرمایه ی خود را روی یک سرویس خوب بگذارید و با پیراستن بخشی از آن را با لایه های محافظ و اضافه کردن سایر ظروف، از آن ها در مصارف روزانه بهره ببرید. با این کار در فضا و هزینه صرفه جویی خواهید کرد.

ظروف عالی و درجه یک ارزش هزینه کرد دارند. اگر برنامه شما این است که سال ها با این ظروف زندگی کنید، روی کیفیت ظروف مضایقه نکنید. کمی بیشتر هزینه کنید تا چیزی که واقعا میخواهید را به دست آورید. حتی اگر مدت زمان بیشتری صرف کامل شدن مجموعه خود کنید.


مطالب مرتبط :

انواع سرویس چینی مناسب جهیزیه

۰۴ شهریور ۹۷ ، ۲۲:۲۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صنعت چینی در ایران