* ظروف نیکل:
برخی از محققین، استفاده از ظروف نیکل را موجب فقر آهن و کمخونی میدانند. وا... العالم.
* ظروف مسی:
یکی از مضرات ظروف مسی، اکسیدشدن آنها است که بسیار خطرناک میباشد؛ زیرا مس، اکسید سبز رنگی ایجاد میکند که بسیار سمی است. از پیامبر اسلام(ص) نقل است که فرمود: «در ظروف مسی منوش؛ چراکه سهل (یعنی وسواس و پریشان عقلی) بر جای مینهد». البته برخی از محققین طب اسلامی، طبخ غذا را در ظروف مسی بلااشکال میدانند اما از ماندن و نگهداری غذا در این ظروف، نهی میکنند. وا... العالم
* ظروف سفالین:
بهترین ظرف برای انسان، ظروف سفالی یا گِلی است. این نوع ظروف، سنخیت کاملی با بدن انسان دارد و غذا در آنها، عطر و طعم خاصی پیدا میکند زیرا اینها مانند انسان، از جنس خاک هستند. بیشتر ظروف موجود در جهیزیهی حضرت زهرای انسیه(س) گِلی بوده است. رسولا...(ص) در این زمینه فرمود: «خدا به زندگی کسانی که اکثر ظروف غذای آنان گِلی است، برکت میدهد».
* ظروف چینی:
چینی یکی از بهترین ظروف غذا است. این نوع ظروف کاملاً بهداشتی هستند و استفاده از آنها، اشتها را تحریک نموده و باعث وجد و نشاط انسان میشود و همین امر موجب پیشگیری از بیماریها خواهد بود؛ البته به شرطی که ظروف چینی از کیفیت خوبی برخوردار باشند.
* ظروف تفلون:
این نوع ظروف عموماً بهداشتی نیستند زیرا تفلون مادهای شیمیایی به نام «پلی تترافلئورواتیلن» است که بهصورت روکش برای ظروف آلومینیومی استفاده میشود و هنگام طبخ غذا به مرور کَنده شده و همراه غذا خورده میشود و این امر در طولانیمدت، عامل ایجاد بیماریهای صعبالعلاج میگردد.
* ظروف لعابی:
این ظروف، دو گونه هستند: ظروف گِلی لعابی و ظروف چدنی لعابی. هر دو دسته از این ظروف، کیفیت خوبی دارند ولی باید مدنظر داشت که ظروف چدنی لعابی بر اثر ضربه یا حرارت، بهتدریج لعاب خود را از دست میدهند و از حالت بهداشتی خارج میشوند.
* ظروف چدنی (بدون لعاب):
از محسنات این ظروف این است که هنگام سرخکردن، مواد غذایی به ظرف نمیچسبند و با حرارت کم بهسرعت داغ میشوند (لذا در مصرف گاز صرفهجویی میشود) و حرارت خود را نیز دیر از دست میدهند. از مزایای دیگر این ظروف این است که هنگام طبخ، با مواد غذایی ترکیب نمیشوند و این مسئله از نظر بهداشتی، فوقالعاده مهم است.
* ظروف سنگی:
با ظروف سنگی میتوان بهترین غذاها را طبخ کرد. خصوصاً برای پخت غذاهای گوشتی مانند انواع خورش و آبگوشت، بسیار مناسب هستند و غذا در کمترین زمان با حرارت ملایم پخته میشود و مهمتر آنکه غذا در آنها بسیار خوشمزه میشود و با هیچ نوع مواد غذایی ترکیب نمیشوند.
* ظروف ملامین:
از نظر بهداشتی، مناسب نیست و مصرف آنها به خانوادهها توصیه نمیشود زیرا این ظروف از مواد شیمیایی ساخته شدهاند و برای استفادهی غذاهای گرم و داغ توصیه نمیشوند و استفاده از آنها برای غذاهای گرم و داغ، عوارض ناگواری به دنبال خواهد داشت.
* ظروف پلاستیک:
این نوع ظروف معمولاً بهداشتی نیستند و استفاده از آنها برای کودکان، مضر است. ظرف پلاستیکی برای کودکان، آلرژی و حساسیت ایجاد میکند و در اثر استفاده از آن، دچار بیماریهای پوستی میشوند.
منابع: در جستوجوی سلامتی، طبالرسول و...
مطالب مرتبط :