شرایط سرمایهگذاری در صنعت چینی کشور کمی متفاوت از سایر بازارهاست بهطوریکه برای ورود به جرگه تولیدکنندگان این بخش نیازی به احداث و راهاندازی کارخانه جدیدی ندارید. وجود ۱۳ کارخانه تعطیل شده در این صنعت که به گفته دبیر انجمن صنایع چینی ایران با سطوح مختلف تولید و تکنولوژی، تنوع لازم را برای شروع سرمایهگذاری دارند این امکان را در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد که با خرید یکی از این کارخانهها کار خود را آغاز کنند.
با توجه به امکانات و ظرفیتهای مختلف برای خرید یک کارخانه آماده لااقل باید سرمایهای حدود ۴۰ میلیارد تومان در اختیار داشته باشید، این مبلغ برای خرید یک کارخانه باظرفیت دو هزار تن در سال و با تکنولوژی متوسط است اما اگر بخواهید کارخانهای با ظرفیت هشت هزار تن در سال و تکنولوژی بالا داشته باشید باید ۱۰۰ میلیاردی هزینه کنید. تقریبا با همین مبالغ یا حتی سرمایهای بیش از این میتوانید اقدام به ساخت و راهاندازی یک کارخانه جدید کنید، در آن صورت شما با یک تاخیر دو تا سه ساله صاحب همان کارخانهای میشوید که اکنون میتوانید در اختیار داشته باشید. یک مزیت دیگر خرید کارخانههای موجود این است که با این کار سه سال زودتر وارد بازار خواهید شد.
نگران خوشنامی یا بدنامی برندهای تعطیل شده هم نباشید چون با یک ثبت برند ساده میتوانید در کارخانه خودتان و با برندی که خودتان دوست دارید تولید را آغاز کنید. نکته مهم این است که تولید با ظرفیتهای پایین در این صنعت بهصرفه نیست بنابراین خرید کارخانههایی با ظرفیت بالاتر اقتصادیتر است.
توصیه ما خرید کارخانههای موجود است اما باید توجه داشته باشید که فروش در شرایط فعلی بازار حرف اول و آخر را میزند. توجه به مباحث بازاریابی و تحقیقات بازار و تحلیل مناسب مشتریان بالقوه و توان تبدیل تمام این ظرفیتها به فعلیت از الزامات شروع کار در این صنعت است.
بنابراین به هیچ وجه توصیه نمیکنیم بدون تجربه و شناخت کافی وارد بازار شوید. برندسازی، بازاریابی و فروش سه عامل کلیدی برای ورود به صنایع چینی در حال حاضر است. توجه داشته باشید که هر هزار تن تولید در این صنعت برای ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد بنابراین شروع به کار مجدد کارخانههای موجود میتواند اشتغالزایی مناسبی به دنبال داشته باشد.
مطالب مرتبط :
ظروف چینی چگونه ساخته می شود ؟
نکات لازم برای خرید سرویس چینی مهمان