ظروف چینی

تاریخچه ظروف،ظروف چینی،انواع ظروف چینی

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۷ ثبت شده است

خواص و کیفیت ظروف جهت طبخ و صرف غذا

* ظروف نیکل: 

برخی از محققین، استفاد‌ه از ظروف نیکل را موجب فقر آهن و کم‌خونی می‌د‌انند‌. وا... العالم.


* ظروف مسی: 

یکی از مضرات ظروف مسی، اکسید‌شد‌ن آن‌ها است که بسیار خطرناک می‌باشد‌؛ زیرا مس، اکسید‌ سبز رنگی ایجاد‌ می‌کند‌ که بسیار سمی است. از پیامبر اسلام(ص) نقل است که فرمود‌: «د‌ر ظروف مسی منوش؛ چراکه سهل (یعنی وسواس و پریشان عقلی) بر جای می‌نهد‌». البته برخی از محققین طب اسلامی، طبخ غذا را د‌ر ظروف مسی بلااشکال می‌د‌انند‌ اما از ماند‌ن و نگه‌د‌اری غذا د‌ر این ظروف، نهی می‌کنند‌. وا... العالم


* ظروف سفالین: 

بهترین ظرف برای انسان، ظروف سفالی یا گِلی است. این نوع ظروف، سنخیت کاملی با بد‌ن انسان د‌ارد‌ و غذا د‌ر آن‌ها، عطر و طعم خاصی پید‌ا می‌کند‌ زیرا این‌ها مانند‌ انسان، از جنس خاک هستند‌. بیش‌تر ظروف موجود‌ د‌ر جهیزیه‌ی حضرت زهرای انسیه(س) گِلی بود‌ه است. رسول‌ا...(ص) د‌ر این زمینه فرمود‌: «خد‌ا به زند‌گی کسانی که اکثر ظروف غذای آنان گِلی است، برکت می‌د‌هد‌».


* ظروف چینی: 

چینی یکی از بهترین ظروف غذا است. این نوع ظروف کاملاً بهد‌اشتی هستند‌ و استفاد‌ه از آن‌ها، اشتها را تحریک نمود‌‌ه و باعث وجد‌ و نشاط انسان می‌شود‌ و همین امر موجب پیشگیری از بیماری‌ها خواهد‌ بود‌؛ البته به شرطی که ظروف چینی از کیفیت خوبی برخورد‌ار باشند‌.


* ظروف تفلون: 

این نوع ظروف عموماً بهد‌اشتی نیستند‌ زیرا تفلون ماد‌ه‌ای شیمیایی به نام «پلی تترافلئورواتیلن» است که به‌صورت روکش برای ظروف آلومینیومی استفاد‌ه می‌شود‌ و هنگام طبخ غذا به مرور کَند‌ه شد‌ه و همراه غذا خورد‌ه می‌شود‌ و این امر د‌ر طولانی‌مد‌ت، عامل ایجاد‌ بیماری‌های صعب‌العلاج می‌گرد‌د‌.


* ظروف لعابی: 

این ظروف، د‌و گونه هستند‌: ظروف گِلی لعابی و ظروف چد‌نی لعابی. هر د‌و د‌سته از این ظروف، کیفیت خوبی د‌ارند‌ ولی باید‌ مد‌نظر د‌اشت که ظروف چد‌نی لعابی بر اثر ضربه یا حرارت، به‌تد‌ریج لعاب خود‌ را از د‌ست می‌د‌هند‌ و از حالت بهد‌اشتی خارج می‌شوند‌.


* ظروف چد‌نی (بد‌ون لعاب): 

از محسنات این ظروف این است که هنگام سرخ‌کرد‌ن، مواد‌ غذایی به ظرف نمی‌چسبند‌ و با حرارت کم به‌سرعت د‌اغ می‌شوند‌ (لذا د‌ر مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود‌) و حرارت خود‌ را نیز د‌یر از د‌ست می‌د‌هند‌. از مزایای د‌یگر این ظروف این است که هنگام طبخ، با مواد‌ غذایی ترکیب نمی‌شوند‌ و این مسئله از نظر بهد‌اشتی، فوق‌العاد‌ه مهم است.


* ظروف سنگی: 

با ظروف سنگی می‌توان بهترین غذاها را طبخ کرد‌. خصوصاً برای پخت غذاهای گوشتی مانند‌ انواع خورش و آب‌گوشت،  بسیار مناسب هستند‌ و غذا د‌ر کم‌ترین زمان با حرارت ملایم پخته می‌شود‌ و مهم‌تر آن‌که غذا د‌ر آن‌ها بسیار خوشمزه می‌شود‌ و با هیچ نوع مواد‌ غذایی ترکیب نمی‌شوند‌.


* ظروف ملامین: 

از نظر بهد‌اشتی، مناسب نیست و مصرف آن‌ها به خانواد‌ه‌ها توصیه نمی‌شود‌ زیرا این ظروف از مواد‌ شیمیایی ساخته شد‌ه‌اند‌ و برای استفاد‌ه‌ی غذاهای گرم و د‌اغ توصیه نمی‌شوند‌ و استفاد‌ه از آن‌ها برای غذاهای گرم و د‌اغ، عوارض ناگواری به د‌نبال خواهد‌ د‌اشت.


* ظروف پلاستیک: 

این نوع ظروف معمولاً بهد‌اشتی نیستند‌ و استفاد‌ه از آن‌ها برای کود‌کان، مضر است. ظرف پلاستیکی برای کود‌کان، آلرژی و حساسیت ایجاد‌ می‌کند‌ و د‌ر اثر استفاد‌ه از آن، د‌چار بیماری‌های پوستی می‌شوند‌.


منابع: د‌ر جست‌وجوی سلامتی، طب‌الرسول و...


مطالب مرتبط :


انواع سرویس چینی

انواع مختلف ظروف غذا

بهترین نوع ظروف غذاخوری برای سلامتی کدامند ؟

۲۹ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۷:۱۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صنعت چینی در ایران

فرآیند تولید ظروف چینی چگونه است ؟

ظروف چینی غذاخوری به فرآورده‌هایی از صنعت سرامیک اطلاق می‌گردد که به منظور مصارف غذاخوری مورد استفاده قرار می‌گیرند (به استثناء ظروف سرامیکی مورد استفاده برای پخت و پز).

فرآیند تولید ظروف چینی را ادامه مطلب به طور مفصل ارائه داده ایم تا شما سرمایه گذران عزیزی که تمایل به ایجاد این چنین واحدی دارید با تولید ظروف چینی آشنا شوید.

1-آماده سازی مواد اولیه 6-پخت بیسکوئیت 11-فرم دهی پرس

2-آماده سازی دوغاب 7-لعاب زنی 12-پخت لعاب

3-ریخته گری 8-ساخت دوغاب 13-دکور زنی

4-خشک کردن 9-فیلتر پرس 14-پخت دکور

5-قالب سازی 10-اکسترود کردن 15-درجه بندی

16-بسته بندی


فرایند تولید برطبق موارد زیر طبقه بندی می شود :


1-آماده سازی مواد اولیه :مواد اولیه سخت بدنه (فلدسپات وکوارتز)در آسیاب های گلوله ای نرم وتبدیل به دوغاب وپس ازتایید آزمایشگاه از نظر فرمول وویسکوزیته وسای ر مشخصات دوغاب روی سرند تخلیه شده ومواد خارجی سرند به بلانجرمنتقل میشوند.در بلانجرسایرمواد اولیه نرم اضافه می شوندودوغاب هم زده مشودتا به مشخصات فنی (ویسکوزیته،چگالی و .....) فرمولاسیون مطلوب برسد .سپس بلانجرروی الک مغناطیسی تخلیه میشودتا مواد درشت یا آهنی آن جداشوددوغاب تصفیه شده جهت جاافتادن در مخازنی بمدت دوروز نگهداری می شود.


2-فرم دهی وریخته گری: دوغاب جاافتاده برای تولید ظروف بااشکال پیچیده مثل قوری ،گلدان و ...... در قالبهای گچی که در کارخانه ساخته می شود ریخته گری می کنند شکل خارجی ظروف مثل قالب وداخل آنها پراز مواد اولیه است پس از مدتی که جدار بیرونی ظروف خشک شد قالبها رابرگردانده درون قالبها راخالی میکنندوجدار باقیمانده پس از خشک شدن از قالب جدا شده وبرای خشک کردن وپخت فرستاده می شوند .ظروف دوارساده با ماشین نرم شکل داده می شود.برای تامین خمیر مورد نیاز ماشین فرم دوغاب را توسط ماشین پرس آبگیری می کنند وخمیر حاصل در دستگاه اکسترودر –استوانه هایی به قطر مورد نیاز ظروف به به نام کالباس تبدیل میشود-کالباس به طولهای مناسب بریده شده ودر دستگاه فرم دهی قرار میگیرد.طرز کار ماشین مثل چرخهای کوزه گری است.


3- پخت اولیه ولعاب زنی وپخت لعاب ظرووف پس از فرم دهی در تجهیزات خشک کن با دمنده هوای گرم قرار می گیرند .پس از خشک شدن ظروف خشک شده در کوره بیسکویت با دمای 1100 درجه سانتی گراد پخته وسپس برای لعاب زنی استفاده می شوند . لعاب به روش تولید دوغاب بدنه تولید شده وظروف تخت توسط پیستوله لعاب کاری شده وظروف با سطوح مخفی توسط غوطه وری در مخزن لعاب، لعاب کاری می شوند.پس از خشک شدن لعاب محصولات جهت پخت لعاب به کوره فرستاده میشوند وتا دمای 1300 درجه حرارت می بینند.محصول این مرحله چینی سفید نام دارد.


4- دکور زنی ومراحل تکمیلی: چینی سفید توسط عکس برگردان نسوز وقلم ورنگ تزئین می شود. به منظور تثبیت دکور پس از ظروف زنی دکور پخته می شوداین عمل توسط کوره دکور در دمای حدود 600 درجه انجام می شود .ظروف آماده درجه بندی ودسته بندی می شوندوجهت فروش به انبار محصول ارسال می شوند .لازم به توضیح است که دوغاب اضافه وبرگشتی از قسمت لعاب پس از اینکه درصد مواد لازن آن تامین شدو به تایید آزمایشگاه رسیددوباره به مخازن نگهداری دوغاب اضافه میشود .همچنین قالب های گچی در فرآیند توسط قسمت قالب سازی موسوم به قالب مادر ساخته می شود.


مطالب مرتبط :


راهنمای انتخاب سرویس چینی برای جهیزیه عروس

تاریخچه ظروف چینی

راز پاک کردن لکه‌های ظروف چینی و وسایل نقره

ظروف چینی ضد لک چیست ؟

انواع سرویس و ظروف چینی مناسب جهیزیه عروس خانم ها

۲۲ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۹:۲۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صنعت چینی در ایران

پورسلین در مقابل چینی استخوانی

تفاوت های پورسلین و چینی استخوانی

فارق از خصوصیات و مشخصات ظاهری و نحوه پختن در طول تولید، پورسلین در برگیرنده چینی، چینی ساده و چینی استخوانیاست. اما کلمه ی “چینی” به یک مرجع جهانی تبدیل شده چرا که کشور چین محل ظهور ظروف چینی محسوب می شود.

پورسلین به معنی سرامیکی هست که در دمای بالا پخته و تهیه می شود. این محصولات در نفوذپذیری ضعیف و در خاصیت شیشه ای و براق بودن با کیفیت هستند. در ادبیات انگلیسی چیزی که به عنوان چینی استخوانی به آن رجوع می شد، بدون در نظر گرفتن مراحل تولید، نوعی پورسلین است با درصدی از خاکستر استخوان که به آن اضافه شده است. این خاکستر استخوان اضافه می شود تا محصول تولید شده در صورت نیاز و در مقایسه با سایر پورسلین ها بسیار نازک تر باشد.

برند هایی همچون “آیرونی کالی” ، “استیگما” و “کانفیوژن” سال هاست که از هر دو عبارت “چینی” و “پورسلین” استفاده می کنند. در اروپا از عبارت پورسلین خیلی بیشتر از چینی یا چینی استخوانی استفاده می شود در حالی کهه در بریتانیا بعکس این موضوع جریان دارد.



ویژگی ها ظاهری چینی استخوانی


چینی با خمیر یا گل نرم در کل ظاهر و بدنه ای دلپذیرتر دارد.

چینی ها در ضخامت بدنه ظرف می توانند به طرز چشمگیری گوناگون باشند. بسیاری از چینی های مرسوم در ظاهر کاملا لطیف و نازک هستند (مگر اینکه با ظاهر یک چینی استخوانی مرغوب و تعمیم یافته مقایسه شوند)

ظروف چینی در دسته بندی غیر رسمی به نوعی ضخیم تر از طراحی های رسمی هستند و الگوهای زیر لعابی برجسته مانند “نوریتیک باروک سفید” و “فلوئر د پراویدنس” در این دسته قرار می گیرند. بعضی از ظروف چینی ترکیبی از خاکستر استخوان در ساختار خود دارند اما نه به اندازه ای که بتوان آن ها را چینی استخوانی نامید. این نوع ظروف که استحکام بالایی دارند و در عین حال در دسته بندی چینی ساده قرار می گیرند، در بازار نهایی برای مشتریان مقرون به صرفه تر هستند.

چینی استخوانی در کل با ظاهر بسیار لطیف شناخته می شود (بسیار لطیف تر از چینی ساده). یکی از شرکت هایی که به ساخت چینی استخوانی با کیفیت متعهد است، “رویال آلبرت” می باشد.

 

کدام نوع چینی قوی تر است؟ کدام نوع چینی با دوام تر است؟


تا جایی که به مصارف کاربردی مربوط می شود، ظروف چینی با کیفیت به اندازه ی ظروف چینی استخوانی مستحکم هستند. برجسته ترین تفاوت ها عبارتند از :

پورسلین یا چینی ساده از چینی استخوانی ضخیم تر است.

بعضی از ظروف چینی به گونه ای تولید شد اند که در فر قابل استفاده می باشند، در حالی که چینی استخوانی قابل استفاده در فر نمی باشد.

ظروف چینی ساخته شده توسط شرکت هایی که تیبل کینگ با آن ها معامله می کند، دارای بالاترین استاندارد ها هستند و هم برای مصارف خانگی و هم ضیافت ها و مراسمات مانند کافی شاپ ها و رستوران ها استفاده می شوند.

ظروف چینی به روز و مدرن به شدت در مقابل خوردگی لبه ها مقاوم هستند و در بسیاری از موارد استحکامی مشابه چینی استخوانی دارند.

طبق آمار چینی استخوانی مشهورترین نوع پورسلین در بازار های آمریکا و بریتانیا به شمار می رود. دلیل این امر این است که چینی استخوانی شیک تر و لطیف تر به نظر می رسد و در عین حال وزن سبک تر و بدنه ی نازک تری در مقایسه با چینی ساده و چینی پورسلین استاندارد دارد.

در ادامه مقداری اطلاعات از سایت های گوناگون مرتبط با پورسلین، چینی و چینی استخوانی استخراج شده است که به اطلاع شما می رسانیم:

اگر چه پورسلین مکررا به عنوان کامه ی هم معنی با چینی به کار می رود، اما این دو یکسان نیستند. بلکه تا حدوی شبیه هم هستند و هر دو می توانند لعاب دار یا بی لعاب باشند. به هر صورت چینی به عنوان پورسلین لطیف و ترد نیز شناخته می شود، از خمیر نرم تهیه می شود و با سوهان قابل بریدن می باشد. در حالی که پورسلین این گونه نیست. این تفاوت به خاطر دمای بالای پختن پورسلین (۱۴۵۴ درجه سانتی گراد) در مقایسه با پخت ظروف چینی (۱۲۰۴ درجه سانتی گراد) است. به دلیل سختی و استحکام فوق العاده بالا، پورسلین در موارد صنعتی و پزشکی نیز به کار می رود، در حالی که چینی به مصارف خانگی و هنری محدود می شود. همچنین پورسلین همیشه نیمه شفاف و براق است اما چینی از شفافیت کمتری برخوردار می باشد.

سخت خمیر یا پورسلین از چین و از زمان سلسله ی تیانگ (۶۱۸ تا ۹۰۷ بعد از میلاد) نشأت گرفته است. اما پورسلین با کیفیت که قابل مقایسه با ظروف امرزی است تا زمان سلسله ی یوآن (۱۲۷۹ تا ۱۳۶۸ بعد از میلاد) شناخته نشده بود. پورسلین های اولیه از کائولین (خاک رس که در چین یافت می شود) و نوعی گرانیت زبر تشکیل می شدند. پورسلین برای اروپایی ها ناشناخته بود تا قرون وسطی که واردات ظروف چینی آغاز شد. پس از آن اروپاییان تلاش کردند که ظروفی همانند پورسلین چینی بسازند اما قادر نبودند که مواد تشکیل دهنده ی آن را آنالیز کنند و فقط توانستند از لحاظ ظاهری تقلید کنند. بعد از آمیختن اکسید قلع به شیشه برای مات کردن آن، صنعتگران اروپایی تلاش کردند که خاک رس و شیشه را با هم ترکیب کنند. این ظروف جدید به عنوان پورسلین مصنوعی شناخته شدند. به خاطر اینکه این نوع ظروف در مقایسه با پورسلین اصل نرم تر بودند و هزینه ی تولید آن ها بالا بود، تلاش ها برای تولید و توسعه ی پورسلین اصل ادامه پیدا کرد. در سال ۱۷۰۷ دو آلمانی به نام های “انفرید والتر ون شیمهاس” و “یوهان فردریش بادجر” موفق شدند با ترکیب خاک رس و فلداسپار (نوعی سنگ که در طبیعت یافت می شود) به جای شیشه که قبلا استفاده می شد، موفق به تولید پورسلین شدند.

بعدها و در قرن هیجدهم انگلیسی ها دستور ساخت پورسلین را بهبود بخشیدن و با اضافه کردن خاکستر استخوان احشام به خاک رس، فلد اسپار و سنگ کوارتز چینی استخوانی را اختراع کردند.

اگر چه چینی استخوانی در دمای پایین تری نسبت به پورسلین اصل پخته می شود، اما خاکستر استخوان باعث می شود که همچنان نیمه شفاف باشد. به خاطر آسودگی در تولید، استحکام بیشتر و مقاوم بودن لبه های ظروف، چینی استخوانی در ایالات متحده و بریتانیا مشهور تر و محبوب تر می باشد و این در حالی است که مشتریان اروپایی همچنان به چینی ساده علاقه مند هستند.

پورسلین یا چینی ساده با بافت ظریف و رنگ های دلپذیر و ساخت دشوار و تصفیه شده، یکی از اولین صنایع دستی است که توسط جاده ابریشم به دنیای غرب معرفی شده است. کلمه ی چینی به خوبی بیانگر این است که کشور مبدأ خانه ی سفالگری و پورسلین است.


مطالب مرتبط :

انواع ظروف چینی

ظروف چینی مناسب جهزیه

ظروف چینی ضد لک با پوشش نانو

تاریخچه سفال پیش از اسلام

راز پاک کردن لکه‌های ظروف چینی و وسایل نقره

ظروف چینی و چین

۰۵ ارديبهشت ۹۷ ، ۲۱:۵۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صنعت چینی در ایران